Manoeuvreertrainingen

Geplaatst op 22-01-2024  -  Categorie: Algemeen

Vanaf 1 april start Zeilclub ABN AMRO weer met de manoeuvreertrainingen op de kajuitzeiljachten.

 

Training Kajuitzeiljacht - Basis

Deze training is bedoeld voor leden die over het O-brevet beschikken en de overstap willen maken naar een kajuitzeiljacht.

De training is gericht op het veilig leren manoeuvreren met de motor op een zeiljacht. Gedurende tien lessen oefen je, veelal in de haven, om alle vaardigheden zoals afvaren en aanmeren onder de knie te krijgen. Daarbij word je getraind als schipper in het aansturen van je bemanning. De lessen worden gegeven op de TIKKI€ die net als de openzeilboten voorzien is van een helmstok. De training wordt afgesloten met een dagtocht waarin de nadruk ligt op het zeilen. Na succesvolle afronding van deze training ontvang je het KB-brevet en mag je de TIKKI€ zelf gebruiken zodra je aan alle randvoorwaarden voldoet. Deze training is bedoeld voor leden die zeilervaring hebben opgedaan op de open boten en willen doorgroeien naar de kajuitzeiljachten.  

 

Training Kajuitzeiljacht - Gevorderden

Deze training is bedoeld voor leden die over het KB-brevet beschikken en de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht met stuurwiel, de iDEAL. Met het succesvol afronden van deze training behaal je het K1-brevet en mag je de iDEAL zelf gebruiken zodra je aan alle randvoorwaarden voldoet. Deze training is natuurlijk ook geschikt voor leden die het K1-brevet al hebben en hun vaardigheden op peil willen brengen.

 

Training Kajuitzeiljacht - Ervaren

Deze training is bedoeld voor leden die de overstap willen maken naar ons grootste kajuitzeiljacht, de S€PA. Voorwaarde is dat je in het bezit bent van het K1-brevet en de nodige ervaring op kajuitzeiljachten hebt. Het tempo ligt in deze training hoger dan in de Gevorderden training. Na succesvolle afronding van de training ontvang je het K2-brevet en mag je de S€PA zelf gebruiken zodra je aan alle randvoorwaarden voldoet. Met het K2-brevet mag je op alle kajuitzeiljachten van de club varen binnen het vaargebied dat je in bezit hebt. Deze training is natuurlijk ook geschikt voor leden die het K2-brevet al hebben en hun vaardigheden op peil willen brengen. De training bestaat uit vijf lessen op de S€PA.

 

Tijdens de manoeuvreertrainingen wordt het manoeuvreren op de motor behandeld. We gaan er vanuit dat je al over voldoende zeilervaring beschikt. Het zeilen op een kajuitzeiljacht wordt verder tijdens de zeiltochten beoefend.

 

De trainingen worden doordeweeks ’s avonds gegeven en in het weekend overdag. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw persoonlijke voorkeur. 

Enthousiast geworden? Schrijf je dan voor 18 februari in voor de Training Kajuitzeiljacht van jouw niveau.