Over ons

Welkom op de website van de ABN AMRO Zeilcub! De Zeilclub is een enthousiaste groep (oud) ABN AMRO collega's die met elkaar de zeilsport beoefenen. Het doel van de zeilclub is sinds de oprichting in 1947 onveranderd gebleven: "gezelligheid en ontspanning op het water, waarbij zowel beginnende als gevorderde zeilers in open boten en kajuitzeiljachten het water op gaan".


Leden van de Zeilclub kiezen voor een combinatie van sportiviteit, gezelligheid en ontspanning op het water. Zowel beginnende als ervaren zeilers zijn van harte welkom. De Zeilclub biedt beginnende zeilers de mogelijkheid om onder deskundige leiding kennis te maken met het zeilen. Als je het zeilen al aardig onder de knie hebt, kan je onder leiding van onze instructeurs je vaardigheden op het gebied van motormanoeuveren en bijvoorbeeld tochtplanning verder aanscherpen. Aan ervaren zeilers biedt de Zeilclub de mogelijkheid om je ervaring en zeemanschap als instructeur op anderen over te dragen.

Activiteiten

De Zeilclub biedt onder meer het volgende aan haar leden aan:  

  • Zeiltrainingen op open zeilboten 
  • Motormanoeuvreertrainingen op kajuitzeiljachten
  • Vaartheorietrainingen om de leden te helpen bij het behalen van het Klein Vaarbewijs en Basis Certificaat Marifonie.
  • Ervaringstochten onder begeleiding van ervaren schippers om de leden wegwijs te maken op onze kajuitzeiljachten, ervaring op te laten doen in de verschillende vaargebieden en de theoretische kennis in de praktijk toe te passen.
  • Evenementen en lezingen op het gebied van (zeil)watersport.
  • De mogelijkheid tot het opdoen van technische kennis van de open zeilboten en kajuitzeiljachten, door mee te helpen bij het onderhoud.
  • Gebruikmaken van de zeilvloot van de Zeilclub

De zeil- en manoeuvreer trainingen worden in het voorjaar georganiseerd en de vaartheorie trainingen in de winter. Gedurende het jaar wordt nog een aantal evenementen georganiseerd, zoals een Open dag aan het begin van het seizoen en de Afsluitingsavond aan het einde van het seizoen, waarop de door de cursisten behaalde brevetten worden uitgereikt. Daarnaast worden verschillende lezingen of excursies georganiseerd. Denk hierbij aan een lezing over zeiltrim of meteorologie en bijvoorbeeld een bezoek aan de zeesluis in IJmuiden of aan een scheepswerf.

De zeilvloot

De Zeilclub beschikt over 3 open zeilboten (Randmeer), 3 kajuitzeiljachten (van 26 tot 35 voet) en 2 blokarts. 

De open zeilboten (Florijn, IBAN en Koersvast) liggen tijdens het zeilseizoen in jachthaven Dragt aan de Westeinderplassen in Aalsmeer. Het kleinste kajuitzeiljacht, de TIKKI€, ligt het gehele zeilseizoen ook in deze haven. De twee grootste kajuitzeiljachten, genaamd iDEAL en S€PA, zijn geschikt voor alle Nederlandse wateren, inclusief de Noordzee. Deze liggen gedurende het jaar in verschillende havens aan het Markermeer, IJsselmeer en in Zeeland. Het vaargebied van de kajuitzeiljachten is in principe geheel Nederland, maar wordt begrensd door de behaalde brevetten en ervaring van de schipper.

Daarnaast beschikt de Zeilclub over 2 blokarts, waarmee op het strand gezeild kan worden óf in de winter op het ijs! De blokarts liggen opgeslagen in Beverwijk en vanuit daar kan gemakkelijk het strand van bijvoorbeeld IJmuiden of Wijk aan Zee bereikt worden. 

De open zeilboten en blokarts worden gratis aan de leden beschikbaar gesteld. De kajuitzeiljachten worden kunnen tegen voordelige tarieven door de leden worden gehuurd als deze niet in gebruik zijn voor de lessen of tochten.

Vragen & lid worden

Heb je nog vragen? Neem dan contact op en stuur een e-mail naar bulcliez.[antispam].@nl.abnamro.com. Om lid te worden klik je hier.