Over ons

Welkom op de website van Zeilclub ABN AMRO. De zeilclub is een enthousiaste groep (oud) ABN AMRO collega's die met elkaar de zeilsport beoefenen. Het doel van de zeilclub is sinds de oprichting in 1947 onveranderd gebleven: "gezelligheid en ontspanning op het water, waarbij zowel beginnende als gevorderde zeilers in open boten en kajuitzeiljachten het water op gaan".Leden van de zeilclub kiezen voor een mengeling van sportiviteit, gezelligheid en ontspanning op het water. Maar ook voor samenwerking aan boord in een sfeer waarin je op elkaar kunt rekenen. Dit uiteraard ook in moeilijker omstandigheden zoals bijvoorbeeld in het geval van onstuimig weer. De zeilclub biedt je een prachtige mogelijkheid om onder deskundige leiding zeilvaardigheden op te doen als je nog geen of weinig ervaring hebt of zelfvertrouwen als schipper op te bouwen als je het zeilen al redelijk onder de knie hebt. Als je al een ervaren zeiler bent, biedt de zeilclub je de mogelijkheid om je ervaring en zeemanschap als instructeur op anderen over te dragen.De Zeilclub geeft invulling aan haar doelstellingen door ervaren leden opleidingen te laten verzorgen op het gebied van:

  • Zeiltrainingen op openzeilboten om de leden zeilvaardigheden bij te brengen.
  • Motor manoeuvreer trainingen op kajuitzeiljachten om de leden vaardigheden bij te brengen om zelfstandig met een kajuitzeiljacht op de motor te kunnen manoeuvreren.
  • Vaartheorie trainingen om de leden te helpen bij het behalen van het Klein Vaarbewijs, TKN (Theoretische Kust Navigatie) en Basis Certificaat Marifonie.
  • Ervaringstochten om de leden wegwijs te maken op onze kajuitzeiljachten, ervaring op te laten doen in de verschillende vaargebieden en de theoretische kennis in de praktijk toe te passen.


En tevens:

  • Openzeilboten gratis aan de leden beschikbaar te stellen en kajuitzeiljachten tegen gunstige tarieven aan de leden te verhuren om de zeil- en motor manoeuvreer vaardigheden op peil te houden.
  • Het onderhoud van de openzeilboten en kajuitzeiljachten door de leden te laten uitvoeren.
  • Evenementen voor de leden te organiseren die een relatie hebben met de (zeil)watersport.


Voor bovenstaande activiteiten beschikt de Zeilclub over een eigen zeilvloot van moderne openzeilboten (een Centaur en twee Randmeren) en zeewaardige kajuitzeiljachten (Beneteau Oceanis 31 en een Hanse 350). De openzeilboten liggen het gehele seizoen in de haven van Aalsmeer en de kajuitzeiljachten, afhankelijk van het seizoen (hoog of laagseizoen), in de haven van Andijk en Volendam of Bruinisse. Het vaargebied van de kajuitzeiljachten is in principe geheel Nederland maar wordt begrensd door de behaalde brevetten en ervaring van de schipper.


De zeil- en manoeuvreer trainingen worden in het voorjaar georganiseerd en de vaartheorie trainingen in de winter. Gedurende het jaar wordt nog een aantal evenementen georganiseerd zoals de open dag aan het begin van het seizoen als de boten weer in het water liggen en de sluitingsdag aan het einde van het seizoen waarop de door de cursisten behaalde brevetten worden uitgereikt. Daarnaast wordt ieder jaar geprobeerd om activiteiten te organiseren die een relatie hebben met de watersport zoals bijvoorbeeld een rondleiding bij een scheepswerf.


Meer informatie over de Zeilclub vind je op deze website in de submenu's van de menuoptie 'Zeilclub'.


Heb je nog vragen, stuur een mail naar bulcliez.[antispam].@nl.abnamro.com om lid te worden klik je hier.