Cursus Kajuitzeiljacht - Basis

Deze praktijktraining is gericht op het veilig leren manoeuvreren met de motor op een kajuitzeiljacht. Gedurende 10 lessen oefen je veelal in de haven om alle manoeuvreervaardigheden, zoals afvaren en aanleggen in een box of aan een steiger, onder de knie te krijgen. Daarbij wordt je getraind als schipper in het aansturen van je bemanning. De lessen worden gegeven op de TIKKI€ (met helmstok).

De praktijktraining wordt afgesloten met een dagtocht, waarin wordt geoefend met de zeilen. Na succesvolle afronding van deze training ontvang je het KB-brevet.

Deze training is bedoeld voor leden die zeilervaring hebben opgedaan op (open) zeilboten.

Cursus Kajuitzeiljacht - Gevorderd

Deze praktijktraining voor gevorderden is bedoeld voor leden met het KB-brevet die de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht, met een stuurwiel. Met het succesvol afronden van deze training behaal je het K1-brevet. De training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K1-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer willen oefenen.

Deze praktijktraining bestaat uit 5 lessen op de iDEAL.

Cursus Kajuitzeiljacht - Ervaren

Deze praktijk training is bedoeld voor leden met de nodige ervaring op de iDEAL, die de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht. Voorwaarde is dat je in het bezit bent van het K1-brevet en de nodige ervaring hebt. Het tempo ligt in de deze training hoger dan in de basis en gevorderden praktijktraining.

Na succesvolle afronding van de training ontvang je het K2-brevet. Met het K2-brevet mag je op alle kajuitzeiljachten van de club varen binnen het vaargebied dat je in bezit hebt. Deze training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K2-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer willen oefenen.

Deze praktijktraining bestaat uit 5 lessen op de S€PA.

Let op: focus op motormanoeuvreren en niet op zeilen!

In de praktijktrainingen op de kajuitzeiljachten wordt alleen het manoeuvreren op de motor beoefend. Het is géén zeilles. Tijdens de door de Zeilclub georganiseerde tochten wordt aandacht besteed aan het zeilen en alle andere facetten die van belang zijn om als schipper te kunnen functioneren.