Zeilseizoen 2020

Geplaatst op 05-01-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank

Beste leden. De nodige voorbereidingen voor het nieuwe zeilseizoen 2020 zijn inmiddels weer afgerond. Vanaf zaterdag 11 januari 2020 om 00:00 uur is het weer mogelijk om de kajuitzeiljachten TIKKI€, iDEAL en S€PA voor eigen gebruik te reserveren. Ook hebben we een mooi programma met zeiltochten samengesteld waarvoor je je nu al kunt inschrijven. Op korte termijn zal ook meer informatie over de motormanoeuvreertrainingen op de kajuitzeiljachten en de zeiltrainingen op de openzeilboten worden gepubliceerd.

Hieronder vind je meer informatie over het reserveren van de kajuitzeiljachten en het inschrijven op de zeiltochten.

Reserveren kajuitzeiljachten

Vanaf zaterdag 11 januari 2020 om 00:00 uur (voor alle duidelijkheid, dat is de overgang van vrijdagavond op zaterdagmorgen) is het weer mogelijk om de kajuitzeiljachten TIKKI€, iDEAL en S€PA voor eigen gebruik te reserveren.

De voorinschrijving is geweest en daaruit is naar voren gekomen dat er dit jaar niet een absolute voorkeur was voor het varen in Zeeland. Om die reden en mede ook in verband met SAIL Amsterdam, hebben we besloten om zowel de iDEAL als de S€PA in de zomerperiode Andijk als hun thuishaven te laten hebben. Tevens waren er geen concrete voorkeuren en zijn er geen voorinschrijf-reserveringen gedaan. Als je een van de kajuitzeiljachten tijdens een specifieke periode wilt huren, moet je er dus snel bij zijn en inschrijven op 11 januari.

Om een kajuitzeiljacht te kunnen reserveren is het noodzakelijk dat je over de juiste brevetten, vaargebieden en certificaten beschikt en dat deze ook in de administratie van de Zeilclub bekend zijn. Ben je hier niet zeker van controleer dat dan vooraf op de website. Een overzicht van de vaargebieden vind je hier en de ligplaatsen vind je hier

Inschrijven zeiltochten

De zeiltochten op de kajuitzeiljachten zijn al op de website beschikbaar en kun je je nu al voor inschrijven. Alle leden van de Zeilclub kunnen zich hiervoor inschrijven, ongeacht of je over een (kajuit)zeilbrevet beschikt. 

Let op:

  • De navigatie-nachttochten zijn in principe gereserveerd voor de deelnemers aan de Vaarbewijs-cursus. Slechts bij vrije plaatsen kun je je hier ook aan deelnemen. Inschrijven kan dus wel maar het blijft eerst nog onzeker of je ook daadwerkelijk mee kunt.
  • Tijdens SAIL Amsterdam is het de bedoeling om dagelijks met twee van onze kajuitzeiljachten de tall-ships en Amsterdam vanaf het water te aanschouwen. Bij het inschrijven wordt je gevraagd op welke dag je mee wilt en met hoeveel personen. Op basis van het aantal aanmeldingen zal een indeling worden gemaakt.

 

Ik wens iedereen alvast veel zeilplezier toe. Mocht je nog vragen hebben, bel mij dan even (06-53533816) of stuur een e-mail.

 

Met vriendelijke groet, 

Frank Voorderhake de Keizer
Commissaris Zeilvlootexploitatie