Zeilcursussen op de openzeilboten

Geplaatst op 24-03-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur:

Ondanks alle onzekerheden voor wat betreft de Corona maatregelen starten we met de voorbereidingen van de zeilcursussen op de openzeilboten. De zeilcursussen starten begin mei 2021.

De zeilcursussen worden op een vaste doordeweekse avond gegeven in jachthaven Dragt aan de Westeinderplassen, Stommeerweg 72 Aalsmeer. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze instructeurs willen we ook kijken of cursussen overdag (doordeweeks en in het weekend) ook mogelijk zijn. De avondlessen starten rond 18:00 uur en eindigen rond het tijdstip dat het donker wordt. Wij houden ons aan de richtlijnen zoals bepaald door het Watersportverbond, wat betekent dat maximaal twee cursisten en één instructeur per openzeilboot worden ingedeeld. 

De zeilcursus voor beginners is bedoeld voor leden die geen of slechts beperkte zeilervaring hebben. Gedurende zo'n acht tot tien lessen oefen je onder begeleiding van een ervaren instructeur om uiteindelijk zelfstandig te kunnen zeilen en je bemanning te kunnen aansturen. Na succesvolle afronding van de zeilcursus en een eenvoudig theorie-examen ontvang je ons O-brevet en mag je als lid van de Zeilclub gratis gebruikmaken van onze openzeilboten. De zeilcursus kost 142,00 euro. 

De zeilcursus herhaling is bedoeld voor leden die ons O-brevet al in bezit hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer op peil willen brengen om daarna weer lekker zelfstandig te kunnen zeilen. Deze zeilcursus bestaat uit 2 lessen onder begeleiding van een ervaren instructeur en kost 32,50 euro.

Enthousiast geworden? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een e-mail te sturen aan openzeilboten@zcaab.nl en vermeld daarin:

  • Je naam en telefoonnummer
  • Of je belangstelling uitgaat naar de zeilcursus voor beginners of de zeilcursus herhaling
  • Welke dagen of avonden je beschikbaar bent voor het volgen van de zeilcursus

Vervolgens wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen om de mogelijke opties te bespreken. Uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende Corona maatregelen.