Start manoeuvreer trainingen op de kajuitzeiljachten

Geplaatst op 18-01-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur:

Vanaf zaterdag 1 april 2023 start de Zeilclub ABN AMRO weer met de Basis-, Gevorderde- en Ervaren manoeuvreer trainingen op de kajuitzeiljachten. Hieronder een korte beschrijving. 

Training Kajuitzeiljacht - Basis
Deze training is gericht op het veilig leren manoeuvreren met de motor op een kajuitzeiljacht. Gedurende 10 lessen oefen je veelal in de haven om alle manoeuvreer vaardigheden zoals afvaren en aanmeren onder de knie te krijgen. Daarbij wordt je getraind als schipper in het aansturen van je bemanning. De lessen worden gegeven op de TIKKI€ die net als de open zeilboten voorzien is van een helmstok. De training wordt afgesloten met een dagtocht waarin wordt geoefend met de zeilen. Na succesvolle afronding van deze training ontvang je het KB-brevet en mag je de TIKKI€ zelf huren als je ook het Vaarbewijs I bezit. Deze training is bedoeld voor leden die zeilervaring hebben opgedaan op open zeilboten en willen doorgroeien naar de kajuitzeiljachten. 

Training Kajuitzeiljacht - Gevorderd
Deze training is bedoeld voor leden die al over het KB-brevet beschikken en de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht met stuurwiel, de iDEAL. Met het succesvol afronden van deze training behaal je het K1-brevet en mag je de iDEAL zelf huren als je ook een Vaarbewijs II en marifonie certificaat bezit. Deze training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K1-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer op peil willen brengen. Deze training bestaat uit 5 lessen op de iDEAL.

 Training Kajuitzeiljacht - Ervaren
Deze training is bedoeld voor leden die de overstap willen maken naar ons grootste kajuitzeiljacht, de S€PA. Voorwaarde is dat je in het bezit bent van het K1-brevet en de nodige ervaring op kajuitzeiljachten hebt. Het tempo ligt in de deze training hoger dan in de Gevorderde training. Na succesvolle afronding van de training ontvang je het K2-brevet en mag je de S€PA zelf gebruiken als je ook een Vaarbewijs II en marifonie certificaat bezit. Met het K2-brevet mag je op alle kajuitzeiljachten van de club varen binnen het vaargebied dat je in bezit hebt. Deze training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K2-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer op peil willen brengen. Deze training bestaat uit 5 lessen op de S€PA. 

Voor zowel de gevorderde als de ervaren training is het doel de lessen te geven vanuit de Marina Volendam. De basis training zal vanuit Jachthaven Dragt in Aalsmeer gegeven worden. 

Tijdens de trainingen op de kajuitzeiljachten wordt alleen het manoeuvreren op de motor beoefend. We gaan er vanuit dat je al over voldoende zeilvaardigheden beschikt en het zeilen op een kajuitzeiljacht wordt verder tijdens de zeiltochten beoefend. 

Alle trainingen worden gegeven op een vaste doordeweekse dag of avond of gedurende een aantal dagen in het weekend.Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw persoonlijke voorkeur. We lessen met maximaal drie cursisten per kajuitzeiljacht. De kosten bedragen 196 euro voor de Basis training, 112 euro voor de Gevorderde training en 142 euro voor de Ervaren training. 

De cursussen starten vanaf zaterdag 1 april 2022. Aanvangstijd is 17:30 uur en de lessen eindigen als het donker wordt. Aanvangstijd van de lessen in het weekend is 9:30 uur. 

Enthousiast geworden? Meld je dan zo snel mogelijk aan via Inschrijven cursussen zodat wij de indeling kunnen maken. Als je je uiterlijk zondag 19 februari 2023 inschrijft, weet je uiterlijk begin maart wanneer jouw training plaatsvindt. Selecteer de gewenste training Basis, Gevorde of Ervaren en klik dan linksonder op Inschrijven. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in zoals je eerste, tweede en derde keuze voor een dag of avond en of je eventueel ook in het weekend kunt. Het veld opmerkingen kun je gebruiken om aanvullende informatie mee te geven. Als je op Verder klikt krijg je een compleet overzicht van je inschrijving en met Afronden schrijf je je daadwerkelijk in. Je ontvangt een bevestiging via de e-mail als we je inschrijving hebben ontvangen. Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je 1e keuze en in geval van twijfel nemen we contact met je op. 

Als je je inschrijft voor de Basis training, wordt je ook uitgenodigd voor een theorieavond op donderdag 23 maart 2023. Op deze avond krijg je meer informatie over de brevetten en de inhoud van de lessen. Ook kun je dan alvast kennismaken met je instructeur.