Leer zeilen bij Zeilclub ABN AMRO

Geplaatst op 06-03-2023  -  Categorie: Algemeen

Vanaf mei verzorgt de Zeilclub weer zeillessen. Van het optuigen van de boot tot deze weer keurig aan de steiger leggen, onze instructeurs gaan graag met je aan de slag om je deze vaardigheden bij te brengen. De Randmeer waarmee je lest, is een stabiele en comfortabele kielboot, geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde zeiler. Deze boot is perfect om stap voor stap te leren zeilen en te genieten van het samenspel tussen wind en water.  

De Zeilclub organiseert zeilcursussen voor beginners en herhaalcursussen voor wie z'n vaardigheden op peil wil brengen. De zeilcursussen worden doordeweeks ‘s avonds gegeven op de Westeinderplassen vanuit Jachthaven Dragt in Aalsmeer. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze instructeurs kijken we of cursussen ook overdag (vrijdags of in het weekend) mogelijk zijn. De avondcursussen starten om 18:00 uur en eindigen voor het donker wordt. De daglessen vinden plaats van 09:00 t/m 17:00 uur. 

 

De zeilcursus open boten is bedoeld voor leden die geen of beperkt zeilervaring hebben. Gedurende tien lessen (10 avonden of 5 dagen) oefen je met een ervaren instructeur het zelfstandig zeilen en aansturen van je bemanning. Na succesvolle afronding van de praktijklessen en een theorie-examen ontvang je het open boten brevet. Met dit brevet mag je als lid van de Zeilclub kosteloos van onze Randmeren gebruikmaken. De zeilcursus kost 188,00 euro. 

Leden die het O-brevet al in bezit hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden op peil willen brengen bieden we de zeilcursus herhaling aan. Zo kan je vervolgens weer vertrouwd het water op. 
Deze zeilcursus bestaat uit 2 lessen (2 avonden of een dag) onder begeleiding van een ervaren instructeur en kost 43,00 euro. 
Ben je in het bezit van het A-brevet en wil je graag door voor het O-brevet? Overleg dan even met de instructeur bij wie je eerder hebt gelest welk van bovenstaande cursussen je het best kan volgen. 

 

Enthousiast geworden? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor het lidmaatschap van de Zeilclub en schrijf je vervolgens in voor de activiteit zeilcursus open boten of de activiteit zeilcursus herhaling. Beantwoord alle vragen, waaronder je voorkeur voor welke dag. In het opmerkingenveld kun je aanvullende informatie over je inschrijving toevoegen. Wij gaan vervolgens aan de slag om de indeling te maken.  
Om aan de zeillessen te kunnen deelnemen is lidmaatschap van de Zeilclub vereist. 

Als we je niet conform je wensen kunnen indelen dan nemen we contact met je op om eventuele andere opties te bespreken. De uiteindelijke indeling zullen we eind maart communiceren. 

Neem voor meer informatie contact op via openzeilboten@zcaab.nl. 

 

Let op: Alleen leden van Zeilclub ABN AMRO kunnen aan de zeillessen deelnemen. Ben je nog geen lid, meld je dan snel aan! 

  

+++ 

  

Conform Artikel 10 van het Algemeen Reglement Zeilclub geschiedt deelname aan door de Zeilclub georganiseerde activiteiten altijd op eigen risico. Leden en anderen die deelnemen aan door de Zeilclub georganiseerde activiteiten zijn verantwoordelijk voor eigen handelen of nalaten en zijn aansprakelijk voor hen verwijtbare schade aan eigendommen van derden en/of schade aan personen.