Inschrijven manoeuvreercursussen

Geplaatst op 09-03-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jouke

Vanaf maandag 1 april 2019 start de Zeilclub ABN AMRO weer met de Basis-, Gevorderde- en Ervaren manoeuvreer cursussen op de kajuitzeiljachten. Hieronder een korte beschrijving van de cursussen:

Cursus Kajuitzeiljacht - Basis

Deze praktijktraining is gericht op het veilig leren manoeuvreren met de motor op een kajuitzeiljacht. Gedurende 10 lessen oefen je veelal in de haven om alle manoeuvreer vaardigheden zoals afvaren en aanmeren onder de knie te krijgen. Daarbij wordt je getraind als schipper in het aansturen van je bemanning. De lessen worden gegeven op de TIKKIE met helmstok. De praktijktraining wordt afgesloten met een dagtocht, waarin wordt geoefend met de zeilen. Na succesvolle afronding van deze training ontvang je het KB-brevet.

Deze training is bedoeld voor leden die zeilervaring hebben opgedaan op (open) zeilboten.

Cursus Kajuitzeiljacht - Gevorderd

Deze praktijktraining is bedoeld voor leden met het KB-brevet die de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht met stuurwiel. Met het succesvol afronden van deze training behaal je het K1-brevet. De training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K1-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer willen oefenen.

Deze praktijktraining bestaat uit 5 lessen op de iDEAL.

Cursus Kajuitzeiljacht - Ervaren

Deze praktijk training is bedoeld voor leden met de nodige ervaring op de iDEAL die de overstap willen maken naar een groter kajuitzeiljacht. Voorwaarde is dat je in het bezit bent van het K1-brevet en de nodige ervaring hebt. Het tempo ligt in de deze training hoger dan in de Gevorderde praktijktraining. Na succesvolle afronding van de training ontvang je het K2-brevet. Met het K2-brevet mag je op alle kajuitzeiljachten van de club varen binnen het vaargebied dat je in bezit hebt. Deze training is natuurlijk ook geschikt voor alle leden die reeds een K2-brevet hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer willen oefenen.

Deze praktijktraining bestaat uit 5 lessen op de SEPA.

Alle lessen worden gegeven op een vaste doordeweekse dag of avond of gedurende een aantal dagen in het weekend. We lessen met maximaal drie cursisten per schip. De kosten bedragen 144,00 euro voor de Basis cursus, 72,00 euro voor de Gevorderde cursus en 98,00 euro voor de Ervaren cursus.

De cursussen starten vanaf maandagavond 1 april 2019. Aanvangstijd is 17:30 uur en de lessen eindigen als het donker wordt.

Enthousiast geworden? Meld je dan zo snel mogelijk (graag voor 13 maart) aan zodat wij de indeling kunnen maken. Ga naar Activiteiten en selecteer de gewenste cursus en klik linksonder op Inschrijven. Vul vervolgens de gevraagde gegevens zoals je eerste, tweede en derde keuze voor een dag of avond en of je eventueel ook in het weekend kunt. Het veld opmerkingen kun je gebruiken om eventueel aanvullende informatie mee te geven. Als je op Verder klikt krijg je een compleet overzicht van je inschrijving en met Afronden schrijf je je daadwerkelijk in. Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je 1e keuze. Je ontvangt een bevestiging via de e-mail als we je inschrijving hebben ontvangen.

Met de inschrijving worden de Basis cursisten ook uitgenodigd voor een theorieavond op donderdag 21 maart 2019. Op deze avond krijg je meer informatie over de brevetten en de inhoud van de lessen. Ook kun je dan alvast kennismaken met je instructeur. Leden die niet bij ABN AMRO werkzaam zijn kunnen bij het inschrijven hun kenteken invoeren voor een parkeerplaats.

We zien je inschrijving graag tegemoet en als je nog vragen hebt dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
Jouke van Schepen (Commissaris Opleidingen)
E-mail: opleidingen@zcaab.nl
Mobiel: 06-22661555