Frieslandweekend

Geplaatst op 06-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arno

Heb je zin om dit najaar een weekend te gaan zeilen in het prachtige Friesland dan is dit je kans! Dit voorjaar hadden we onvoldoende inschrijvingen maar we gaan het in het najaar opnieuw proberen. De Zeilclub organiseert van vrijdagavond 20 t/m zondagmiddag 22 september 2019 een geheel verzorgd weekend zeilen in Friesland. Het is overigens ook mogelijk om zaterdagochtend aan te komen.

We logeren in een unieke locatie, namelijk zeilfabriek 'De Morra' in Hemelum. Dit is een oud ketelhuis nabij de Fluessen en een perfecte uitvalsplek om tweedagen de mooiste tochten over de Friese wateren te zeilen. Het gaat hier om gezellig zeilen met elkaar, het betreft geen zeilcursus.

Aankomst op vrijdag aan het begin van de avond (of zaterdagochtend). ’s Avonds bij een drankje maken we kennis met elkaar, wordt wat verteld over de omgeving en worden de openzeilboten voor de volgende dag ingedeeld. Zaterdag wordt er uiteraard gezeild. Beginnende zeilers worden ingedeeld bij de meer ervaren clubgenoten, dus ook voor beginnende zeilers is dit een unieke kans om veel zeilmijlen te maken. Elke bemanning is vrij om zelf een tocht uit te zetten, maar ….. Bijna traditioneel komen we elkaar tussen de middag weer tegen voor een gezellige lunch en ’s avonds is er de overheerlijke en unieke Morra BBQ. Op zondag gaan we weer de hele dag het water op, waarna we aan het eind van de dag met pijn in het hart afscheid van elkaar en van het gastvrije Hemelum nemen.

De kosten voor dit weekend zijn afhankelijk van het aantal deelnemers maar we gaan uit van een prijs van rond de €175,- voor leden en introducés. Deze prijs is indicatief, op basis van de werkelijke kosten wordt er een definitieve afrekening opgemaakt.

Bij de kosten zijn inbegrepen:

  • Accommodatie en huur van de openzeilboten
  • Ontbijt op zaterdag- en zondagochtend
  • Lunchpakket op zaterdag en zondag
  • BBQ op zaterdagavond

Exclusief:

  • Avondmaaltijd op vrijdag- en zondagavond
  • Vervoer naar Friesland
  • Eigen risico bij schade
  • Drankjes op locatie

Wil je met een enthousiaste groep zeilers in een gezellige atmosfeer de Friese wateren ontdekken? Meld je dan uiterlijk 3 april 2019 aan. Bij onvoldoende belangstelling zullen we het Frieslandweekend helaas moeten afzeggen.

De openzeilboten zijn verzekerd maar er is een eigen risico per boot. We verwachten uiteraard geen schade te varen maar mocht dit onverhoopt gebeuren dan zullen de eigen risico kosten over alle deelnemers worden verdeeld.

Organisatie Frieslandweekend