Cursus Klein Vaarbewijs I & II 2019

Geplaatst op 05-12-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jouke

Ook deze winter organiseert de Zeilclub ABN AMRO een cursus Klein Vaarbewijs I & II, die je voorbereidt op de officiële (VAMEX) examens voor Klein Vaarbewijs I & II. Beide vaarbewijzen zijn een voorwaarde om de kajuitzeiljachten van onze zeilclub zelfstandig te mogen huren.

De cursus Klein Vaarbewijs I & II besteedt veel aandacht aan het navigeren op stilstaand en stromend water. Verder komen ondermeer aan bod: veiligheid aan boord, invloed draairichting schroef, de verkeersreglementen op de diverse wateren, de markeringen op de waterwegen en een inleiding meteorologie.

De cursus bestaat uit 6 theorieavonden en 2 avonden examentraining op de maandagavond, in de periode 14 januari t/m 11 maart. Daarna kun je opgaan voor de officiële examens Klein Vaarbewijs I & II.

Na het afsluiten van de cursus wordt er een praktijktocht (avond/dag) georganiseerd op één van de kajuitzeiljachten van de Zeilclub, om het geleerde in de praktijk te toetsen. Daarnaast kun je je kennis natuurlijk gedurende het zeilseizoen tijdens de praktijkcursus en diverse tochten verder oefenen.

Realiseer je dat de cursus Vaarbewijs I & II ook zelfstudie tijd vraagt. Tijdens de theorieavonden wordt de stof nader toegelicht, vragen beantwoord, ervaring opgedaan met het uitzetten van koersen en het oefenen van de examenstof. Om zoveel mogelijk uit deze avonden te halen en de cursus succesvol af te ronden moet je, naast het actief bijwonen van de theorieavonden, rekening houden met een paar uur studie per week.

De cursus start op maandagavond 14 januari 2019 en gaat verder op de volgende maandagavonden: 21 en 28 januari, 4, 11 en 25 februari en vervolgens twee examentrainingen op 4 en 11 maart. Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er op 18 februari geen les gegeven.

Cursustijd: van 18.00 uur tot 21.00 uur
Cursuslocatie: ABN AMRO, Foppingadreef 22, Amsterdam Zuidoost

De kosten bedragen: € 125,- voor leden en € 150,- voor niet leden van de zeilclub. Deze kosten zijn inclusief praktijktocht, maar exclusief cursusboek, passer en plotter (de bestelinformatie volgt na inschrijving voor de cursus).

Enthousiast geworden? Meld je aan op de website van de Zeilclub en klik linksonder op Inschrijven. Als je al lid bent dien je vervolgens aan te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord; niet leden worden eerst gevraagd om hun gegevens in te vullen. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.

Voor vragen kun je contact opnemen met Jouke van Schepen,
e-mail: BAACZnegnidielpo.[antispam].@gmail.com of telefoon: +31-(0)6-22661555.

Groet en tot ziens,

Mark Wiggerman (docent) en Jouke van Schepen (coÓ§rdinator opleidingen)