Doelstelling

De Zeilclub bestaat uit een enthousiaste groep (oud) ABN AMRO collega's die met elkaar de zeilsport beoefenen. Het doel van de Zeilclub is sinds de oprichting in 1947 onveranderd gebleven:

"gezelligheid en ontspanning op het water, waarbij zowel beginnende als gevorderde zeilers in open boten en kajuitzeiljachten het water op gaan.”

 

Wat zijn de activiteiten van de Zeilclub?

De Zeilclub biedt haar leden verschillende mogelijkheden om theorie- en praktijktrainingen te volgen om uiteindelijk zelfstandig met onze zeilschepen te kunnen varen. Daarnaast organiseren wij tochten met onze kajuitzeiljachten en evenementen die met de (zeil)watersport te maken hebben. 
Zowel mensen die voor het eerst kennismaken met de zeilsport maar ook geoefende zeilers zijn van harte welkom.

Een aantal activiteiten die de Zeilclub haar leden aanbiedt:

  • Zeiltrainingen op openzeilboten om de leden zeilvaardigheden bij te brengen.
  • Motor manoeuvreer trainingen op kajuitzeiljachten om de leden vaardigheden bij te brengen om zelfstandig met een kajuitzeiljacht om te leren gaan.
  • Vaartheorie trainingen om de leden te helpen bij het behalen van het Klein Vaarbewijs, TKN (Theoretische Kust Navigatie) en Basis Certificaat Marifonie.
  • Ervaringstochten onder begeleiding van ervaren schippers om de leden wegwijs te maken op onze kajuitzeiljachten, ervaring op te laten doen in de verschillende vaargebieden en de theoretische kennis in de praktijk toe te passen.
  • Openzeilboten worden gratis aan de leden beschikbaar gesteld. Kajuitzeiljachten worden kunnen tegen zeer voordelige tarieven door de leden worden gebruikt.
  • Technische kennis van de openzeilboten en kajuitzeiljachten opdoen door mee te helpen bij het onderhoud.
 

Waaruit bestaat de vloot?

De Zeilclub heeft 3 openzeilboten (een Centaur en twee Randmeren) die tijdens het zeilseizoen in jachthaven Dragt aan de Westeinderplassen in Aalsmeer en de Nieuwe Meer (vlakbij het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan) liggen. Daarnaast beschikt de zeilclub over drie kajuitzeiljachten van 26 tot 35 voet waarvan de twee grootste geschikt zijn voor alle Nederlandse wateren, inclusief de Noordzee. Tijdens het zeilseizoen liggen zij in verschillende havens aan het Markermeer, IJsselmeer en in Zeeland.

Wat zijn de kosten en hoe word je lid?

De contributie voor de zeilclub bedraagt 96 euro (2020) per jaar. 
Vul het onderstaande contactformulier in om lid te worden.

Meer informatie?

Bezoek onze eigen website en Facebook pagina via de onderstaande link voor 
aanvullende informatie en verslagen en foto’s van het afgelopen seizoen.

www.facebook.com/zeilclubabnamro